bewaar
Chocolademousse met kersen
Chocolademousse met kersen
bewaar

Chocolademousse met kersen

16 min. bereiden
1 uur wachten
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 x 100 g

bittere chocolade

150 ml

melk

1 theelepel

geraspte sinaasappelschil

250 ml

slagroom

50 g

suiker

1 pot

kersen

gemalen piment

4 eetlepels

sinaasappellikeur

Aan de slag

1

In kleine pan met dikke bodem chocolade met melk en sinaasappelrasp zachtjes verwarmen en chocolade al roerend laten smelten. Chocoladesaus overdoen in grote kom en laten afkoelen tot saus dik vloeibaar is. In kom slagroom met suiker stijfkloppen. Slagroom met spatel in 2-3 porties luchtig door chocolade spatelen. Mousse in vier coupes scheppen en bovenkant gladstrijken. Chocolademousse in koelkast in minstens 1 uur laten opstijven. In kom kersen met mespunt piment en likeur omscheppen en 1 uur marineren.

2

Kersen met likeur over chocolademousse verdelen.