Chocolademousse met sinaasappelcompote

240 kcal

25 min. bereiden, 15 min. wachten

3.2/5

(13)

Ingrediënten

Aantal personen

2002 nr. 10 - Wijn proeven

Aan de slag

  1. Handsinaasappels dik schillen, partjes tussen de vliezen uit snijden. Perssinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. In pannetje partjes samen met sinaasappelsap, suiker en eventueel sinaasappellikeur zachtjes aan de kook brengen. Vuur lager zetten en ca. 10 minuten laten sudderen tot mengsel stroperig is. Regelmatig doorroeren. Sinaasappelcompote laten afkoelen.

  2. Chocolademousse over zes schaaltjes of coupes verdelen, beetje compote erop scheppen en opdienen.

  • algemeenKumquats zijn niet altijd verkrijgbaar, maar maken dit dessert wel extra decoratief. Gebruik in plaats van sinaasappel 100 gram in dunne plakjes gesneden kumquats en het sap van 1 perssinaasappel.

Wat vond je van dit recept?

Chocolademousse met sinaasappelcompote

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig