Chocolademousse met sinaasappelcompote

nagerecht
6 personen
3
13
Advertentie
Ingrediënten
- 2 handsinaasappels (bijv. navelsinaasappels)
- 1 perssinaasappel
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels sinaasappellikeur (Gall&Gall)
- 2 bakken chocolademousse (à 500 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Handsinaasappels dik schillen, partjes tussen de vliezen uit snijden. Perssinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. In pannetje partjes samen met sinaasappelsap, suiker en eventueel sinaasappellikeur zachtjes aan de kook brengen. Vuur lager zetten en ca. 10 minuten laten sudderen tot mengsel stroperig is. Regelmatig doorroeren. Sinaasappelcompote laten afkoelen.
- Chocolademousse over zes schaaltjes of coupes verdelen, beetje compote erop scheppen en opdienen.
Tip:
Kumquats zijn niet altijd verkrijgbaar, maar maken dit dessert wel extra decoratief. Gebruik in plaats van sinaasappel 100 gram in dunne plakjes gesneden kumquats en het sap van 1 perssinaasappel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 240 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 33 g
- vet 10 g