bewaar
Gemarineerde sinaasappel met yoghurtijs
Gemarineerde sinaasappel met yoghurtijs
bewaar

Gemarineerde sinaasappel met yoghurtijs

20 min. bereiden
30 min. wachten
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

handsinaasappels

1

perssinaasappel

175 g

suiker

1 theelepel

gemalen kardemom

1 beker

yoghurtijs

2 takjes

munt

Aan de slag

1

Handsinaasappels dik schillen, om witte vlies te verwijderen. Vruchtvlees in dunne plakken snijden. Andere sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met suiker zachtjes aan de kook brengen. Mengsel op laag vuur 5 min. laten inkoken tot siroop ontstaat. Pan van vuur nemen en siroop iets laten afkoelen. Kardemompoeder erdoor roeren. Plakken sinaasappel in lage schaal leggen en siroop erover schenken. Zo minstens 30 min. laten staan, zodat smaken kunnen intrekken. Af en toe voorzichtig omscheppen.

2

Plakken sinaasappel over vier borden verdelen. Met natgemaakte ijsbolletjestang of ijsschep 4 mooie bollen uit ijs scheppen en naast sinaasappel leggen. Garneren met reepjes munt.