Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel

nagerecht
10 stuks
3
63
Advertentie
Ingrediënten
- 9 blaadjes witte gelatine
- 4 sinaasappels
- 4 eetlepels rozijnen
- 500 g volle kwark
- 150 g witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom
- 100 g roomboter
- 200 g volkoren biscuits
- 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
- ½ zakje verse munt (a 15 g)
Keukenspullen
- keukenmachine
- bakpapier
- springvorm (doorsnede 24 cm)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Gelatine 5 min. in koud water weken. Van 1 sinaasappel 1 tl schil raspen en sinaasappel uitpersen. Rozijnen mengen met sinaasappelrasp en 1 el sinaasappelsap. (In magnetron) rest van sinaasappelsap verwarmen. Gelatine uitknijpen en in warme sap oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. In kom kwark, gelatinemengsel, rozijnen en suiker door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen. Room door kwarkmengsel scheppen. In pan of magnetron boter smelten. Koekjes verkruimelen in keukenmachine (of in plastic zakje, met deegroller) en kruimels door gesmolten boter mengen. Springvorm met bakpapier bekleden, ook de randen. Koekmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel stevig aandrukken. Kwarkmengsel erop scheppen en bovenkant gladstrijken. Taart in koelkast in minstens 3 uur laten opstijven.
- Rest van sinaasappels dik schillen en elk in 5-6 plakken snijden. (In magnetron) marmelade met likeur verwarmen. Bovenkant van taart ermee bestrijken. Garneren met sinaasappelplakken en muntblaadjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 440 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 43 g
- vet 25 g