bewaar
Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
bewaar

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel

35 min. bereiden
3 uur wachten
63waarderingen

Ingrediënten

10 porties

9 blaadjes

witte gelatine

4

sinaasappels

4 eetlepels

rozijnen

500 g

volle kwark

150 g

witte basterdsuiker

250 ml

slagroom

100 g

roomboter

200 g

volkoren biscuits

3 eetlepels

sinaasappelmarmelade

2 eetlepels

sinaasappellikeur (slijter)

½ zakje

verse munt

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • springvorm (doorsnede 24 cm)

Aan de slag

1

Gelatine 5 min. in koud water weken. Van 1 sinaasappel 1 tl schil raspen en sinaasappel uitpersen. Rozijnen mengen met sinaasappelrasp en 1 el sinaasappelsap. (In magnetron) rest van sinaasappelsap verwarmen. Gelatine uitknijpen en in warme sap oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. In kom kwark, gelatinemengsel, rozijnen en suiker door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen. Room door kwarkmengsel scheppen. In pan of magnetron boter smelten. Koekjes verkruimelen in keukenmachine (of in plastic zakje, met deegroller) en kruimels door gesmolten boter mengen. Springvorm met bakpapier bekleden, ook de randen. Koekmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel stevig aandrukken. Kwarkmengsel erop scheppen en bovenkant gladstrijken. Taart in koelkast in minstens 3 uur laten opstijven.

2

Rest van sinaasappels dik schillen en elk in 5-6 plakken snijden. (In magnetron) marmelade met likeur verwarmen. Bovenkant van taart ermee bestrijken. Garneren met sinaasappelplakken en muntblaadjes.