bewaar
Kwarkbolletjes met boerenkaas en rozenbotteljam
Kwarkbolletjes met boerenkaas en rozenbotteljam
bewaar

Kwarkbolletjes met boerenkaas en rozenbotteljam

20 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

12 porties

1

sinaasappel

350 g

bloem

50 g

witte basterdsuiker

1 zakje

gedroogde gist

3

eieren

100 g

magere kwark

50 g

roomboter

100 g

rozijnen

1 zakje

vanillesuiker

200 g

boerenkaas

4 eetlepels

rozenbotteljam

Aan de slag

Rasp de schil van de sinaasappel. Zeef de bloem met 1 theelepel zout boven een kom en roer de suiker en gist erdoor. Voeg ook de eieren, kwark en roomboter toe en kneed er met een mixer een soepel deeg van. Kneed de rozijnen en de sinaasappelrasp door het deeg en vorm er een bal van. Laat de bal in de kom, afgedekt met een vochtige doek, op kamertemperatuur 30 minuten rijzen. Verdeel het deeg in twaalf stukken en rol er bolletjes van. Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat en laat ze onder de vochtige doek in 45 minuten rijzen tot ze twee keer zo groot zijn. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de kwarkbolletjes in 20-25 minuten gaar. Laat ze afkoelen op de bakplaat en beleg ze met boerenkaas en een lepeltje jam.

algemeenVervang de helft van de rozijnen door stukjes sukade of ongezouten amandelen, hazelnoten of walnoten.