bewaar
Honingijs met verse vijgen
Honingijs met verse vijgen
bewaar

Honingijs met verse vijgen

30 min. bereiden
6 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

2 dl

slagroom

3 dl

volle melk

50 g

witte basterdsuiker

4

eierdooiers

3 eetlepels

vloeibare bloemenhoning

4

verse vijgen

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak inhoud ca. 500 ml of ijsmachine

Aan de slag

1

Vanillestokje in lengte opensnijden. In pan met dikke bodem slagroom, melk, suiker en vanillestokje op laag vuur aan de kook brengen. Eierdooiers schuimig kloppen. Vanillestokje verwijderen, met mesje merg uit stokje schrapen en door mengsel roeren. Slagroom al roerend door eierdooiers mengen. Saus in pan schenken en al roerend tegen kookpunt aan brengen tot crème dikker begint te worden. Honing erdoor roeren, in diepvriesbak schenken en in ca. 30 minuten laten afkoelen tot kamertemperatuur, af en toe doorroeren. In diepvries (of ijsmachine) mengsel in ca. 6 uur (of ca. 30 minuten) laten bevriezen, elk uur ijskristallen van wand schrapen en ijs doorroeren.

2

Vijgen in vieren snijden. Op vier borden elk 4 partjes vijg leggen. Bolletjes ijs ernaast scheppen.