bewaar
Gegrilde vijgen met honingkwark
Gegrilde vijgen met honingkwark
bewaar

Gegrilde vijgen met honingkwark

15 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12

gewelde vijgen

2 eetlepels

donkere basterdsuiker

1 eetlepel

vloeibare margarine

200 g

halfvolle kwark

2 eetlepels

vloeibare honing

4 eetlepels

havermout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • lage ovenschaal

Aan de slag

Ovengrill voorverwarmen. Ovenschaal met bakpapier bekleden. Vijgen kruislings insnijden. Vijgen als 'roosjes' openvouwen en rechtop in ovenschaal zetten. Op elke vijg enkele korrels basterdsuiker en enkele druppels margarine leggen. Vijgen in 5 min. lichtbruin roosteren. Kwark met honing mengen. Intussen in droge koekenpan met antiaanbaklaag havermout al roerend goudbruin en krokant roosteren. Vijgen over vier borden verdelen. Kwark erop scheppen. Havermout erover strooien. Direct opdienen.

tip

algemeenMagere kwark bevat nauwelijks vet en veel eiwit. Franse kwark is smeuiger: hij is geklopt en bevat meer vocht. Kwark is overigens ook prima te gebruiken in ovenschotels, dressings, (dip)sauzen en taarten. Honing is rijker van smaak dan suiker en geeft de kwark een heerlijk zoet tintje.