bewaar
Vijgen-wortelmuffins
Vijgen-wortelmuffins
bewaar

Vijgen-wortelmuffins

20 min. bereiden
30 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

zelfrijzend bakmeel

1½ theelepel

bakpoeder

1 theelepel

kaneelpoeder

50 g

wortel

6

gedroogde vijgen

2

eieren

6 eetlepels

honing

250 ml

wortelsap

100 ml

zonnebloemolie

100 g

verse roomkaas naturel

100 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

Ovenvoorverwarmen op 200 °C. In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaneel en mespunt zout. Wortelrasp en vijgen erdoor mengen. In andere kom eieren loskloppen. Honing, wortelsap en olie erdoor roeren. In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en met vork of pollepel luchtig door bakmeel spatelen (paar klontjes is niet erg). Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen. Roomkaas en poedersuiker door elkaar roeren tot glad glazuur ontstaat. Glazuur met spatel over bovenkant van afgekoelde muffins strijken (glazuur druipt langs rand, maar wordt niet hard).

tip

Cupcakes maken

Instructievideo - 08:15 min.