Maanzaadmuffins

Advertentie
Ingrediënten
- 1 citroen
- 300 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 3 eetlepels maanzaad (zakje a 125 g)
- 2 eieren
- 200 ml karnemelk
- 100 ml zonnebloemolie
Keukenspullen
- muffinvorm met 12 holtes, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C. Citroen schoonboenen. Helft van schil fijnraspen en halve vrucht uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). In schaal bakmeel mengen met bakpoeder, basterdsuiker, citroenrasp, maanzaad en mespunt zout. In andere kom eieren loskloppen. Citroensap, karnemelk en olie erdoor roeren. In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en luchtig met vork of pollepel door bloemmengsel spatelen (paar klontjes is niet erg). Beslag in holtes van ingevette muffinvorm scheppen. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
Tip:
Muffinbeslag: In tegenstelling tot bijvoorbeeld cakebeslag, wordt muffinbeslag minder luchtig van lang roeren. Het beslag hoeft ook niet helemaal glad te zijn: de natte bestanddelen moeten snel door de droge ingrediënten gespateld worden voor het beste resultaat.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 255 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 31 g
- vet 10 g