bewaar
Maanzaadmuffins
Maanzaadmuffins
bewaar

Maanzaadmuffins

10 min. bereiden
30 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

12 porties

1

citroen

300 g

zelfrijzend bakmeel

1 theelepel

bakpoeder

150 g

lichtbruine basterdsuiker

3 eetlepels

maanzaad

2

eieren

200 ml

karnemelk

100 ml

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Citroen schoonboenen. Helft van schil fijnraspen en halve vrucht uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). In schaal bakmeel mengen met bakpoeder, basterdsuiker, citroenrasp, maanzaad en mespunt zout. In andere kom eieren loskloppen. Citroensap, karnemelk en olie erdoor roeren. In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en luchtig met vork of pollepel door bloemmengsel spatelen (paar klontjes is niet erg). Beslag in holtes van ingevette muffinvorm scheppen. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.

algemeenMuffinbeslag: In tegenstelling tot bijvoorbeeld cakebeslag, wordt muffinbeslag minder luchtig van lang roeren. Het beslag hoeft ook niet helemaal glad te zijn: de natte bestanddelen moeten snel door de droge ingrediënten gespateld worden voor het beste resultaat.