Ingrediënten
12 porties
50 g
boter
300 g
zelfrijzend bakmeel
100 g
witte basterdsuiker
2 theelepels
bakpoeder
2
eieren
100 ml
halfvolle melk
200 ml
advocaat
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes, ingevet
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. (In magnetron) boter zachtjes laten smelten. In schaal bakmeel mengen met suiker, bakpoeder en mespunt zout. In andere kom eieren loskloppen met melk. Gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig erdoor kloppen. Eimengsel met vork of houten lepel snel door bakmeel roeren (paar klontjes is niet erg). Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen. Rest van advocaat op beslag in holtes scheppen. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
Advocaatmuffins

nagerecht
12 porties
205 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. (In magnetron) boter zachtjes laten smelten. In schaal bakmeel mengen met suiker, bakpoeder en mespunt zout. In andere kom eieren loskloppen met melk. Gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig erdoor kloppen. Eimengsel met vork of houten lepel snel door bakmeel roeren (paar klontjes is niet erg). Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen. Rest van advocaat op beslag in holtes scheppen. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)50 g boter
300 g zelfrijzend bakmeel
100 g witte basterdsuiker
2 theelepels bakpoeder
2 eieren
100 ml halfvolle melk
200 ml advocaat
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes, ingevet