bewaar
Advocaatmuffins
Advocaatmuffins
bewaar

Advocaatmuffins

10 min. bereiden
30 min. wachten
73waarderingen

Ingrediënten

12 porties

50 g

boter

300 g

zelfrijzend bakmeel

100 g

witte basterdsuiker

2 theelepels

bakpoeder

2

eieren

100 ml

halfvolle melk

200 ml

advocaat

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. (In magnetron) boter zachtjes laten smelten. In schaal bakmeel mengen met suiker, bakpoeder en mespunt zout. In andere kom eieren loskloppen met melk. Gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig erdoor kloppen. Eimengsel met vork of houten lepel snel door bakmeel roeren (paar klontjes is niet erg). Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen. Rest van advocaat op beslag in holtes scheppen. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.