Sinaasappeltaart met botercrème
bewaar
bewaar

Sinaasappeltaart met botercrème

45 min. bereiden
50 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen 2 sinaasappels schoon en rasp de schil zeer fijn. Doe 350 gram zachte boter, 400 gram basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom en klop met de mixer 8-10 minuten tot het mengsel licht en romig is. Klop een voor een de eieren erdoor en daarna de zure room. Voeg ook het sinaasappelsap en de helft van de sinaasappelrasp toe. Nog enkele minuten goed mixen. Spatel als laatste het bakmeel door het mengsel.

Verdeel het beslag over de 2 springvormen en bak de taartbodems op een rooster in het midden van de oven in 45-55 minuten lichtbruin en gaar. Meng intussen met een mixer 250 gram zachte boter met 150 gram basterdsuiker en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een crème en laat deze in de koelkast opstijven.

Snijd de resterende 2 sinaasappels in zeer dunne plakjes. Breng 200 gram basterdsuiker met 250 ml water in een koekenpan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Draai het vuur laag en kook hierin de sinaasappelschijfjes 20 minuten, tot de sinaasappel doorzichtig is en de schil zacht. Let op: niet laten doorkoken tot karamelsiroop!

Laat de taartbodems op een rooster afkoelen en verwijder pas daarna de springvorm. Snijd de taartbodems aan de bovenkant recht. Leg een taartbodem op een taartschaal en besmeer deze met crème. Leg de tweede taartbodem erop en druk het geheel iets aan. Smeer de rest van de crème over de bovenkant en garneer de taart met de uitgelekte sinaasappelschijfjes.

algemeenDeze taart bestaat eigenlijk uit twee taarten. Daardoor wordt hij heel hoog, dat oogt feestelijk. Je kunt van de helft van het beslag ook 1 taartbodem bakken. Halveer deze met een lang gekarterteld mes en werk de taart dan af met de helft van de crème.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sinaasappeltaart met botercrème

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig