bewaar
Mokkacupcakes met espressoglazuur
Mokkacupcakes met espressoglazuur
bewaar

Mokkacupcakes met espressoglazuur

45 min. bereiden
1 uur wachten
30waarderingen

Ingrediënten

12 porties

125 g

boter

125 g

lichtbruine basterdsuiker

1 zakje

vanillesuiker

2

eieren

125 g

zelfrijzend bakmeel

3 el

volle melk

2 tl

oploskoffie

½ tablet

chocolade

1 tablet

witte chocolade

Dit heb je nodig

  • mini-muffinvorm met 12 uitsparingen van 4 à 5 cm, mixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop met de mixer de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom tot een romige massa. Doe de eieren erbij en klop tot ze helemaal zijn opgenomen. Voeg het bakmeel toe en meng goed. Klop de melk en 1 tl oploskoffie erdoor. Schep de stukjes pure chocolade erdoor.

2

Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm en laat ze vervolgens uit de vorm nog 1 uur afkoelen.

3

Doe de witte chocolade samen met de rest van de oploskoffie in een (steel)pan. Hang die in een grotere pan met bijna kokend water en laat smelten (au bain-marie).

4

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde cakejes met de gesmolten chocolade. Garneer de cupcakes met de chocoladevlokken en het amandelschaafsel.

tip

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.