bewaar
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
bewaar

Sinaasappeltaart met kardemomsiroop

20 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

12 porties

2

sinaasappels

250 g

zachte roomboter

300 g

witte basterdsuiker

5

eieren

250 g

cakemeel

250 g

mascarpone

½ theelepel

gemalen kardemom

Dit heb je nodig

  • springvorm (doorsnede 26 cm)

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 150 °C. Sinaasappels goed schoonboenen en van 1 sinaasappel schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Andere sinaasappel in dunne plakjes snijden. In kom boter met 250 g suiker met handmixer tot romig mengsel kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Volgend ei pas toevoegen als vorig ei helemaal is opgenomen. Cakemeel en geraspte sinaasappelschil luchtig erdoor spatelen. Beslag in ingevette springvorm schenken. Plakjes sinaasappel erop leggen. In midden van oven cake in 1 1/2 uur gaar en goudbruin bakken. In kom mascarpone met helft van sinaasappelsap luchtig kloppen. Cake uit oven nemen en helemaal laten afkoelen. Uit springvorm nemen en met groot mes overlangs doormidden snijden. Onderste helft op schaal leggen en mascarpone erover uitstrijken. Bovenste cakehelft erop leggen. In pannetje op zacht vuur rest van sinaasappelsap met 50 g suiker en kardemom 2-3 min. zachtjes verwarmen tot mooie siroop ontstaat. Siroop over taart schenken.

algemeenDe vulling van mascarpone maakt deze taart erg machtig. U kunt de taart ook vullen met een luchtigere vulling van 200 ml stijfgeklopte slankroom waar u 125 ml zure room door spatelt.