bewaar
Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen
Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen
bewaar

Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen

20 min. bereiden
1 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

10 porties

275 g

zachte boter

4 eetlepels

cream sherry

300 g

witte basterdsuiker

5

nectarines

125 g

blauwe bessen

4

eieren

200 g

bloem

zout

3 takjes

rozemarijn

2 theelepels

gemalen kardemom

Dit heb je nodig

  • dichte metalen taartvorm of boterkoekvorm (24 cm)

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 150 °C. In taartvorm 75 g boter smelten. Sherry en 100 g basterdsuiker erdoor roeren. Nectarines dicht tegen elkaar aan in vorm zetten, met snijvlak naar beneden. Blauwe bessen ertussen strooien. In kom rest van boter en suiker met handmixer in ca. 5 min. licht en romig kloppen. Een voor een eieren erdoor kloppen. Bloem, snufje zout, rozemarijn en kardemom erdoor spatelen. Beslag over fruit uitstrijken. Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar bakken. Uit oven taart 5 min. in vorm laten afkoelen, dan direct keren op platte schaal. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met zure room.