Warm ricottacakeje met blauwe bessen

Advertentie
Ingrediënten
- 1 bakje ricotta (kaas, 250 g)
- 2 eieren
- 1½ eetlepel custardpoeder
- 100 g witte basterdsuiker
- 125 g blauwe bessen
- 4 eetlepels bosbessenjam
- ½ eetlepel balsamicoazijn
Keukenspullen
- keukenmachine
- eenpersoonssouffléschaaltjes, ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 °C. In keukenmachine ricotta, eieren, custardpoeder en basterdsuiker tot glad beslag mengen. Blauwe bessen dicht tegen elkaar aan op bodem van soufflébakjes leggen. Ricottabeslag erop scheppen. Bosbessenjam en balsamicoazijn door elkaar roeren en over cakejes scheppen. In midden van oven ricottacakejes in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven cakejes ca. 5 min. in vorm laten afkoelen. Warm of lauwwarm serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 43 g
- vet 9 g