bewaar
Warm ricottacakeje met blauwe bessen
Warm ricottacakeje met blauwe bessen
bewaar

Warm ricottacakeje met blauwe bessen

15 min. bereiden
35 min. wachten
114waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

ricotta

2

eieren

1½ eetlepel

custardpoeder

100 g

witte basterdsuiker

125 g

blauwe bessen

4 eetlepels

bosbessenjam

½ eetlepel

balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • eenpersoonssouffléschaaltjes, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. In keukenmachine ricotta, eieren, custardpoeder en basterdsuiker tot glad beslag mengen. Blauwe bessen dicht tegen elkaar aan op bodem van soufflébakjes leggen. Ricottabeslag erop scheppen. Bosbessenjam en balsamicoazijn door elkaar roeren en over cakejes scheppen. In midden van oven ricottacakejes in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven cakejes ca. 5 min. in vorm laten afkoelen. Warm of lauwwarm serveren.