bewaar
Gemarineerd kersencakeje
Gemarineerd kersencakeje
bewaar

Gemarineerd kersencakeje

45 min. bereiden
30 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pot

kersen

1 dl

bessenjenever

1 bakje

ricotta

2

eieren

2 eetlepels

custardpoeder

150 g

witte basterdsuiker

1 eetlepel

balsamicoazijn

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • soufflévormpjes inh. ca. 1 dl

Aan de slag

1

Kersen boven pan afgieten. In kom kersen met bessenjenever mengen en ca. 30 minuten laten marineren. Met schuimspaan kersen uit jenever nemen (marinade bewaren) en kersen op keukenpapier laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 175 °C. In keukenmachine (of in kom met mixer) ricotta, eieren, custardpoeder en 100 g basterdsuiker tot glad beslag mengen. Vormpjes goed invetten. Kersen dicht tegen elkaar aan op bodem leggen. Ricottabeslag erop scheppen. In midden van oven ricottacakejes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen in pan kersenvocht, marinade, rest van suiker en azijn in 5-8 minuten tot siroop laten inkoken. Cakejes uit oven ca. 5 minuten in vormpjes laten afkoelen, groot bord erop leggen en voorzichtig omkeren. Cakejes verder laten afkoelen tot lauwwarm.

2

Op vier bordjes ricottacakeje leggen met kersen naar boven. Beetje siroop erover schenken, rest van siroop rond cakejes druppelen.