bewaar
Sinaasappelrol
Sinaasappelrol
bewaar

Sinaasappelrol

45 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

5

eieren

150 ml

sinaasappelsap

1 eetlepel

maïzena

225 g

witte basterdsuiker

1

sinaasappel

1 eetlepel

poedersuiker

kaneelpoeder

1 eetlepel

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

  • bakpapier

  • laag bakblik ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In kom eieren luchtig kloppen en mengen met sinaasappelsap, maïzena en 200 g suiker. Sinaasappel goed schoonboenen en schil boven eiermengsel raspen. Bakblik bekleden met bakpapier en invetten met boter. Bakpapier bestrooien met rest van suiker. Eiermengsel gelijkmatig over bakblik verdelen. In midden van oven eiermengsel in 15 à 20 minuten gaar bakken. Theedoek bestrooien met poedersuiker en eiercake voorzichtig op theedoek keren. Bakpapier van cake af trekken en cake voorzichtig met behulp van theedoek oprollen. Sinaasappelrol laten afkoelen. Vlak voor serveren bestrooien met kaneelpoeder en in dikke plakken snijden.