bewaar
Citroensoufflé
Citroensoufflé
bewaar

Citroensoufflé

15 min. bereiden
20 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kleine

citroenen

3

eieren

50 g

suiker

15 g

maizena

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • citroentrekker (zesteur)

  • 4 eenpersoonssouffléschaaltjes, ingevet

Aan de slag

1

Trek van 1 citroen schilletjes met een citroentrekker. Breng de schilletjes in een pan met 4 el water langzaam aan de kook. Neem de pan van het vuur. Pers de citroenen uit. Splits boven 2 kommen de eieren. Let op dat er geen eigeel of ander vet in het eiwit komt, anders worden de eiwitten niet stijf. Zet de eiwitten tot gebruik in de koelkast. Klop 2/3 van de eidooiers met de helft van de suiker totdat de suiker zoveel mogelijk is opgelost (de rest van de eidooiers gebruik je niet). Roer het citroensap en de maizena erdoor totdat je een glad mengsel krijgt. Zeef de schilletjes uit het citroenwater en bewaar deze voor de garnering. Voeg het citroenwater al kloppend toe aan het eidooiermengsel. Doe het mengsel in een pan en roer deze al bindend zonder dat het kookt. Laat het mengsel afkoelen in een ruime beslagkom.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de soufflévormpjes licht met suiker. Klop in een kom de eiwitten stijf. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de rest van de suiker toe. Spatel de helft van het eiwit door het eidooiermengsel. Spatel er vervolgens de rest van het eiwit luchtig door. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag. Laat de soufflés in het midden van de oven 20 min. garen. Garneer ze met de schilletjes. Serveer het gerecht direct.

tip

Eiwit kloppen

Instructievideo - 00:44 min.