Kruidig chocoladetaartje

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g extra bittere chocolade (reep à 200 g)
- 100 g roomboter
- 100 g poedersuiker
- 3 eieren (M)
- 2 el cognac (slijter)
- ½ tl kaneelpoeder
- ½ tl nootmuskaat
- 1 el maizena
- ½ el boter (om in te vetten)
Keukenspullen
- taartvormpjes doorsnede ca. 7 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boven kom chocolade breken. Kom in pan met kokend water hangen en chocolade, boter en 100 g poedersuiker (1 el achterhouden) al roerend laten smelten. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Boven 2 kommen eieren splitsen. Eiwitten en rest van poedersuiker stijfkloppen. Eidooiers, cognac, kaneel en nootmuskaat door chocolade scheppen. Boven eiwitten maizena zeven en erdoor spatelen. Chocolade door eiwitten spatelen (niet gladroeren). Vormpjes invetten en beslag erin scheppen. Taartjes in ca. 20 minuten gaar bakken. Warm of koud serveren met halfstijf geklopte slagroom.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 38 g
- vet 32 g