bewaar
Chocoladetaartje voor 2
Chocoladetaartje voor 2
bewaar

Chocoladetaartje voor 2

Taartje vol pure chocolade, frambozen én liefde.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
1 uur wachten
138waarderingen

Ingrediënten

2 personen

50 g

pure chocolade 72%

50 ml

verse slagroom

2 g

boter om in te vetten

2 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

2 el

frambozenjam

60 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • taartvormpjes (Ø 9 cm)

Taartje vol pure chocolade, frambozen én liefde.

Aan de slag

1

Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Voeg van het vuur de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat 1 uur op kamertemperatuur opstijven.

2

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork. Bak de taartbodempjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

3

Bestrijk elk taartbodempje met 1 el jam en verdeel de chocoladeroom erover. Garneer met de frambozen.

bewaartipJe kunt de taartjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en leg de verse frambozen er vlak voor serveren op.

Chocoladetaartje voor 2

Instructievideo - 01:48 min.