bewaar
Romige bladerdeeggebakjes
Romige bladerdeeggebakjes
bewaar

Romige bladerdeeggebakjes

45 min. bereiden
40 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 dl

volle melk

3

eieren

50 g

witte basterdsuiker

½ zakje

vanillesuiker

1½ eetlepel

bloem

kaneel

1

citroen

4 plakjes

roomboterbladerdeeg

poedersuiker

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • spuitzak

Aan de slag

1

Melk in kleine pan zachtjes tot kookpunt verhitten. Eieren splitsen en eierdooiers samen met suiker in kom doen. Vanillesuiker toevoegen en geheel kloppen tot dik en roomkleurig mengsel. Bloem en snufje kaneel erdoor roeren. Citroen schoonboenen en boven eimengsel helft van schil fijnraspen. Warme melk al roerende geleidelijk door eimengsel mengen. Mengsel in pannetje gieten en op middelhoog vuur al roerende tot kookpunt verwarmen. Vuur lager zetten en mengsel 2 minuten zachtjes al roerende laten doorkoken, tot dikke room ontstaat. Pan van vuur nemen en room ca. 30 minuten laten afkoelen; zo nu en dan doorroeren om velvorming te voorkomen. Tot gebruik in koelkast zetten.

2

Oven voorverwarmen op 220 ºC of gasovenstand 5. Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Plakjes bladerdeeg doormidden snijden, gehalveerde plakjes deeg op met boter ingevette bakplaat leggen en met vork inprikken. Deeg in 12-15 minuten luchtig en gaar bakken, uit oven halen en laten afkoelen. Room in spuitzak scheppen en op 4 plakjes deeg room spuiten. Room afdekken met rest van gehalveerde plakjes deeg. Gebak bestrooien met poedersuiker. Eventueel met warme chocoladesaus serveren.