Franse kersenkoek met kwarkroom

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g kersen
- 2 eieren
- 100 g witte basterdsuiker
- 75 g bloem
- 1 dl volle melk
- 1 bak volle kwark (500 g)
- ½ zakje amandelschaafsel (à 45 g)
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Keukenspullen
- lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Kersen wassen en met kersenontpitter ontpitten of kersen halveren en pitten verwijderen. Vorm invetten en kersen over bodem verdelen. In kom eieren loskloppen met 75 g suiker, bloem, melk en 150 g kwark. Beslag over kersen schenken en bestrooien met amandelschaafsel. In midden van oven kersenkoek in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen slagroom bijna stijf kloppen met vanillesuiker en rest van suiker. Rest van kwark loskloppen en door slagroom mengen. Kersenkoek laten afkoelen tot lauwwarm, in 6 (of 8) punten snijden en serveren met dot kwarkroom.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 42 g
- vet 19 g