bewaar
Franse kersenkoek met kwarkroom
Franse kersenkoek met kwarkroom
bewaar

Franse kersenkoek met kwarkroom

1 uur bereiden
30 min. wachten
80waarderingen

Ingrediënten

6 personen

500 g

kersen

2

eieren

100 g

witte basterdsuiker

75 g

bloem

1 dl

volle melk

1 bak

volle kwark

½ zakje

amandelschaafsel

125 ml

slagroom

1 zakje

vanillesuiker

½ eetlepel

boter of margarine om in te vetten

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Kersen wassen en met kersenontpitter ontpitten of kersen halveren en pitten verwijderen. Vorm invetten en kersen over bodem verdelen. In kom eieren loskloppen met 75 g suiker, bloem, melk en 150 g kwark. Beslag over kersen schenken en bestrooien met amandelschaafsel. In midden van oven kersenkoek in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen slagroom bijna stijf kloppen met vanillesuiker en rest van suiker. Rest van kwark loskloppen en door slagroom mengen. Kersenkoek laten afkoelen tot lauwwarm, in 6 (of 8) punten snijden en serveren met dot kwarkroom.