Ingrediënten
6 personen
500 g
kersen
2
eieren
100 g
witte basterdsuiker
75 g
bloem
100 ml
volle melk
1 bak
volle kwark
½ zakje
amandelschaafsel
125 ml
slagroom
1 zakje
vanillesuiker
½ eetlepel
boter of margarine om in te vetten
Dit heb je nodig
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Kersen wassen en met kersenontpitter ontpitten of kersen halveren en pitten verwijderen. Vorm invetten en kersen over bodem verdelen. In kom eieren loskloppen met 75 g suiker, bloem, melk en 150 g kwark. Beslag over kersen schenken en bestrooien met amandelschaafsel. In midden van oven kersenkoek in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen slagroom bijna stijf kloppen met vanillesuiker en rest van suiker. Rest van kwark loskloppen en door slagroom mengen. Kersenkoek laten afkoelen tot lauwwarm, in 6 (of 8) punten snijden en serveren met dot kwarkroom.
Franse kersenkoek met kwarkroom

nagerecht
6 personen
385 kcal
60 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Kersen wassen en met kersenontpitter ontpitten of kersen halveren en pitten verwijderen. Vorm invetten en kersen over bodem verdelen. In kom eieren loskloppen met 75 g suiker, bloem, melk en 150 g kwark. Beslag over kersen schenken en bestrooien met amandelschaafsel. In midden van oven kersenkoek in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen slagroom bijna stijf kloppen met vanillesuiker en rest van suiker. Rest van kwark loskloppen en door slagroom mengen. Kersenkoek laten afkoelen tot lauwwarm, in 6 (of 8) punten snijden en serveren met dot kwarkroom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)500 g kersen
2 eieren
100 g witte basterdsuiker
75 g bloem
100 ml volle melk
1 bak volle kwark
½ zakje amandelschaafsel
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Dit heb je nodig
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)