bewaar
Letterkoekjes
Letterkoekjes
bewaar

Letterkoekjes

10 min. bereiden
50 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

12 personen

300 g

zelfrijzend bakmeel

1 tl

bakpoeder

100 g

boter

100 g

basterdsuiker

2

eieren

4 el

vloeibare honing

4 el

bloem

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • lettervormpjes

  • bakpapier

Aan de slag

1

Roer het bakmeel, bakpoeder en een mesput zout door elkaar. Kneed er met de hand of met een keukenmachine de boter en de suiker door. Klop de eieren los met de honing en kneed dit door het deegmengsel. Vorm het deeg tot een bal en leg het verpakt in vershoudfolie 30 min. in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Neem een kwart van het deeg. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een plak van 1/2 cm dik. Steek er met de lettervormpjes, of snijd met een mes, het woord uit dat je wilt vormen. Leg de letters voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit met de rest van het deeg.

3

Bak de koekjes in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de letters op een rooster afkoelen zodat ze stevig worden. Je kunt de letterkoekjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.

algemeenDoe de letterkoekjes in een (doorzichtig) zakje. Print dit recept uit en kopieer het, of schrijf het netjes over op een kaartje. Bind het recept aan de koekzakjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Letterkoekjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig