bewaar
Witte - & pure chocolade-letterkoekjes
Witte - & pure chocolade-letterkoekjes
bewaar

Witte - & pure chocolade-letterkoekjes

1 uur 30 min. bereiden
12 min. wachten
42waarderingen

Ingrediënten

25 porties

90 g

boter

90 g

witte basterdsuiker

1 zakje

vanillesuiker

200 g

bloem

1 tl

bakpoeder

1

ei

2 el

cacaopoeder

1 tablet

chocolade extra puur

1 tablet

witte chocolade

Dit heb je nodig

  • deegroller, Hoera feest uitsteekvormpjes (afdeling non-food)

Aan de slag

1

Meng de boter, basterd- en vanillesuiker met een mixer. Voeg de bloem, het bakpoeder, 1 mespunt zout en het ei toe. Kneed met de hand tot een soepel deeg. Verdeel in 2 delen. Kneed door 1 deel het cacaopoeder. Verpak beide delen in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot 2 lappen van 1/2 cm dik. Druk er met de uitsteekset letters uit of snijd met een mesje (25 tot 40) letters uit het deeg. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze 12 min. goudbruin. Laat 30 min. afkoelen.

3

Doe de chocolade apart in pannetjes, hang die in een grotere pan met bijna kokend water en laat smelten (au bain-marie). Versier de koekjes ermee.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.

Witte - & pure chocolade-letterkoekjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig