bewaar
Zwavelstokjes met chocolade
Zwavelstokjes met chocolade
bewaar

Zwavelstokjes met chocolade

35 min. bereiden
20 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

20 porties

250 g

bloem

10 g

cacaopoeder

125 g

witte basterdsuiker

½ zakje

bakpoeder

zout

150 g

koude boter of margarine

1 eetlepel

melk

75 g

pure chocolade

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 175 °C (of gasovenstand 3). Bakplaat met bakpapier bekleden. Boven kom 240 g bloem en cacaopoeder zeven. Basterdsuiker, bakpoeder en mespunt zout erdoor mengen. Boter op bloem leggen en met twee messen in blokjes snijden. Melk toevoegen en met de hand tot soepel deeg kneden. Deegbal in 20 stukjes verdelen. Aanrecht bestuiven met rest van bloem. Deeg met de hand verder uitrollen tot 'stokjes' van ca. 15 cm lang. Deegstokjes op bakplaat leggen en in midden van oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.

2

Chocolade in stukjes breken en in magnetron of au bain marie al roerende laten smelten. Koekjes met chocolade bestrijken, chocolade hard laten worden.