Chocolade-bietenmuffins

375 kcal

50 min. bereiden, 1 uur wachten

3.3/5

(39)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, papieren cakevormpjes, spuitzak met kartelmondje, muffinvorm voor 12 cakejes


2013 nr. 05 - 100% groente

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Zeef de bloem, bakpoeder en basterdsuiker boven een kom.

  2. Maal de bietjes fijn in de keukenmachine. Schep 2 el bietenpuree uit de machine en houd apart. Doe de eieren en olie bij de bieten in de machine en maal in 2 min. glad. Voeg toe aan het bloemmengsel en roer met een garde tot een glad beslag.

  3. Schep het beslag in de cakevormpjes en duw er in het midden 1 stukje chocolade in. Bak de muffins ca. 25 min. in de oven. Laat in 1 uur afkoelen.

  4. Meng ondertussen de achtergehouden bietenpuree, de poedersuiker en roomkaas. Schep in de spuitzak en spuit kleine torentjes op de muffins. Garneer elke muffin met een paar chocolade chips.

Wat vond je van dit recept?

Chocolade-bietenmuffins

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig