Wortelcakejes
Met sinaasappelglazuur en pecannoten. Net uit de oven het allerlekkerst.

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g ongebrande pecannoten
- 100 g vloeibare honing
- 150 g zachte boter
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
- 1 mespunt zout
- 3 middelgrote eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
- 1 mespunt bakpoeder
- 150 g wortelen (fijngeraspt)
- 250 g poedersuiker
- 2 tl kurkuma
- 1 tl citroensap
- 7 el sinaasappellimonadesiroop
Keukenspullen
- magnetron
- blender of keukenmachine
- 12 papieren cakevormpjes
- muffinvorm met 12 holtes
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster in een droge koekenpan kort de pecannoten. Laat de honing in de magnetron in enkele sec. smelten.
- Meng de boter, de honing, de gemalen koriander en het zout in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe. Meng het meel met het bakpoeder en voeg in gedeelten toe aan het mengsel in de keukenmachine. Laat draaien tot het een glad mengsel is geworden. Houd 12 pecannoten apart, voor elk cakeje 1. Spatel de wortel en de rest van de pecannoten door het mengsel en mix kort, of schep goed om. Beleg de muffinvorm met de papieren cakebakjes. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en laat de wortelcakejes in de oven in ca. 20 min. gaar worden.
- Neem de cakejes uit de oven en uit de muffinvorm. Laat de cakejes op een rooster afkoelen. Snijd eventueel de bolle bovenkant van de cakejes en druk op elk cakeje een pecannoot. Meng in een kom de poedersuiker en kurkuma. Maak een kuiltje en schenk daar het citroensap en de limonadesiroop in. Meng tot er een gladde massa ontstaat. Verdeel het sinaasappelglazuur over de wortelcakejes. Indien het glazuur te dik is, kan je wat extra druppels vocht toevoegen.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 360 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 155 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Wortelcakejes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wortelcakejes
Verwarm de oven voor op 200°C.
- 100 g ongebrande pecannoten
- 100 g vloeibare honing
Rooster in een droge koekenpan kort de pecannoten. Laat de honing in de magnetron in enkele sec. smelten.
- 150 g zachte boter
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
- 1 mespunt zout
- 3 middelgrote eieren
Meng de boter, de honing, de gemalen koriander en het zout in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe.
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 mespunt bakpoeder
Meng het meel met het bakpoeder en voeg in gedeelten toe aan het mengsel in de keukenmachine. Laat draaien tot het een glad mengsel is geworden.
- 150 g wortelen
Houd 12 pecannoten apart, voor elke cakeje 1. Spatel de wortel en de rest van de pecannoten door het mengsel en mix kort, of schep goed om.
Beleg de muffinvorm met de papieren cakebakjes. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en laat de wortelcakejes in de oven in ca. 20 min. gaar worden.
Neem de cakejes uit de oven en uit de muffinvorm. Laat de cakejes op een rooster afkoelen.
Snijd eventueel de bolle bovenkant van de cakejes en druk op elk cakeje een pecannoot.
- 250 g poedersuiker
- 2 tl kurkuma
- 1 tl citroensap
- 7 el sinaasappellimonadesiroop
Meng in een kom de poedersuiker en kurkuma. Maak een kuiltje en schenk daar het citroensap en de limonadesiroop in. Meng tot er een gladde massa ontstaat.
Verdeel het sinaasappelglazuur over de wortelcakejes. Indien het glazuur te dik is, kan je wat extra druppels vocht toevoegen.