bewaar
Wortelcakejes
Wortelcakejes
bewaar

Wortelcakejes

Met sinaasappelglazuur en pecannoten. Net uit de oven het allerlekkerst.

25 min. bereiden
20 min. wachten
84waarderingen

Ingrediënten

12 porties

100 g

ongebrande pecannoten

100 g

vloeibare honing

150 g

zachte boter

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 mespunt

zout

3

middelgrote eieren

200 g

zelfrijzend bakmeel

1 mespunt

bakpoeder

150 g

wortel

250 g

poedersuiker

2 tl

kurkuma

1 tl

citroensap

7 el

sinaasappellimonadesiroop

Dit heb je nodig

  • magnetron

  • blender of keukenmachine

  • papieren cakevormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes

Met sinaasappelglazuur en pecannoten. Net uit de oven het allerlekkerst.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster in een droge koekenpan kort de pecannoten. Laat de honing in de magnetron in enkele sec. smelten.

2

Meng de boter, de honing, de gemalen koriander en het zout in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe. Meng het meel met het bakpoeder en voeg in gedeelten toe aan het mengsel in de keukenmachine. Laat draaien tot het een glad mengsel is geworden. Houd 12 pecannoten apart, voor elk cakeje 1. Spatel de wortel en de rest van de pecannoten door het mengsel en mix kort, of schep goed om. Beleg de muffinvorm met de papieren cakebakjes. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en laat de wortelcakejes in de oven in ca. 20 min. gaar worden.

3

Neem de cakejes uit de oven en uit de muffinvorm. Laat de cakejes op een rooster afkoelen. Snijd eventueel de bolle bovenkant van de cakejes en druk op elk cakeje een pecannoot. Meng in een kom de poedersuiker en kurkuma. Maak een kuiltje en schenk daar het citroensap en de limonadesiroop in. Meng tot er een gladde massa ontstaat. Verdeel het sinaasappelglazuur over de wortelcakejes. Indien het glazuur te dik is, kan je wat extra druppels vocht toevoegen.