bewaar
Worteltaart met banaan
Worteltaart met banaan
bewaar

Worteltaart met banaan

Worteltaart maken? Deze variant met banaan en zelfgemaakte glazuur is kruidig en tegenlijk lekker zoet.

20 min. bereiden
1 uur oventijd
1 uur wachten
1498waarderingen

Ingrediënten

12 porties

25 g

ongezouten roomboter

4

middelgrote eieren

200 g

lichtbruine basterdsuiker

1 mespunt

zout

200 ml

zonnebloemolie

250 g

zelfrijzend bakmeel

8 g

bakpoeder

2 tl

gemalen kaneel

400 g

winterpeen

2

bananen

60 g

ongebrande walnoten

200 g

poedersuiker

3 el

roomkaas naturel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • satéprikker

  • aluminiumfolie

Worteltaart maken? Deze variant met banaan en zelfgemaakte glazuur is kruidig en tegenlijk lekker zoet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de eieren, basterdsuiker en het zout in een ruime kom en klop met de mixer in 5 min. tot een schuimige crème. Mix met de mixer op de laagste stand de olie erdoor. Zeef het bakmeel, de bakpoeder en kaneel erboven en meng met een houten lepel door elkaar.

2

Schil en rasp de wortel, prak de bananen en hak de noten fijn. Spatel de wortel, banaan en noten door het beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en bak de taart in ca. 1 uur in de oven gaar. Controleer de taart na 50 min. regelmatig op gaarheid. Steek een satéprikker in het midden. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

3

Laat de taart op een rooster in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de springvorm. Meng de boter, poedersuiker en roomkaas met de mixer tot een egaal glazuur. Verdeel met de bolle kant van een lepel over de bovenkant van de taart.