Worteltaartjes (carrot cakes)
Deze carrot cake snij je in 12 kleine stukjes. Het perfecte gebakje voor bij de koffie of als traktatie.

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g ongezouten roomboter
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g vloeibare honing
- 2 middelgrote eieren
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 300 g winterpenen
- 110 g ongebrande walnoten
- 1 limoen
- 150 g roomkaas naturel
- 100 g poedersuiker
Keukenspullen
- rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen. Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt. Rasp de wortel, hak de walnoten grof en schep erdoorheen.
- Vet de bakvorm in. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar. Laat de taart buiten de oven 15 min. afkoelen. Pers de limoen uit. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème. Bestrijk de taart met de limoencrème. Snijd de worteltaart in 12 stukken.

Hoe moet ik raspen?
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 445 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Worteltaartjes (carrot cakes)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Worteltaartjes (carrot cakes)
Verwarm de oven voor op 175 °C.
- 250 g ongezouten roomboter
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g vloeibare honing
- 2 middelgrote eieren
Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen.
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 300 g winterpenen
- 110 g ongebrande walnoten
Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt. Rasp de wortel, hak de walnoten grof en schep erdoorheen.
- 2 g ongezouten roomboter
Vet de bakvorm in. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar. Laat de taart buiten de oven 15 min. afkoelen.
- 1 limoen
- 150 g roomkaas naturel
- 100 g poedersuiker
Pers de limoen uit. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème.
Bestrijk de taart met de limoencrème. Snijd de worteltaart in 12 stukken.