bewaar
Worteltaartjes (carrot cakes)
Worteltaartjes (carrot cakes)
bewaar

Worteltaartjes (carrot cakes)

Deze carrot cake snij je in 12 kleine stukjes. Het perfecte gebakje voor bij de koffie of als traktatie.

25 min. bereiden
50 min. oventijd
442waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

ongezouten roomboter

100 g

lichtbruine basterdsuiker

100 g

vloeibare honing

2

middelgrote eieren

250 g

zelfrijzend bakmeel

300 g

winterpeen

110 g

ongebrande walnoten

1

limoen

150 g

roomkaas naturel

100 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)

Deze carrot cake snij je in 12 kleine stukjes. Het perfecte gebakje voor bij de koffie of als traktatie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen. Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt. Rasp de wortel, hak de walnoten grof en schep erdoorheen.

2

Vet de bakvorm in. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar. Laat de taart buiten de oven 15 min. afkoelen. Pers de limoen uit. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème. Bestrijk de taart met de limoencrème. Snijd de worteltaart in 12 stukken.

Hoe moet ik raspen?

Instructievideo - 01:38 min.