bewaar
Worteltaart met limoenglazuur
Worteltaart met limoenglazuur
bewaar

Worteltaart met limoenglazuur

Mmm... worteltjestaart! Met een frisse topping van limoenglazuur.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
1 uur wachten
627waarderingen

Ingrediënten

16 porties

225 g

zelfrijzend bakmeel

1 tl

bakpoeder

2 tl

koek- en speculaaskruiden

1 mespunt

zout

200 g

lichtbruine basterdsuiker

3

middelgrote eieren

150 ml

zonnebloemolie

500 g

winterpeen

95 g

gepelde pistachenoten

185 g

roomkaas naturel

150 g

poedersuiker

1

limoen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • brownievorm

Mmm... worteltjestaart! Met een frisse topping van limoenglazuur.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de brownievorm met bakpapier. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de kruiden en het zout toe. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 min.

2

Schil en rasp de winterpeen. Voeg de peen, pistachenoten en het gezeefde meel toe aan het eimengsel. Schep het beslag in de brownievorm. Bak de worteltaart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat in ongeveer een uur afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de roomkaas en de poedersuiker door elkaar.

3

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het sap door het glazuur en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de taart met het limoenrasp en snijd in 16 stukjes.

Worteltaart met limoenglazuur

Instructievideo - 02:25 min.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.