bewaar
Minimuffins
Minimuffins
bewaar

Minimuffins

15 min. bereiden
15 min. wachten
94waarderingen

Ingrediënten

24 porties

1

citroen

300 g

zelfrijzend bakmeel

100 g

suiker

2

eieren

200 ml

karnemelk

100 ml

zonnebloemolie

100 g

bosbessenjam

Dit heb je nodig

  • bakvorm voor minimuffins, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng bakmeel, rasp, suiker en een mespunt zout in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren door de karnemelk, en roer daarna de olie en het citroensap erdoor. Roer het vochtige karnemelkmengsel met een vork snel door het droge cakemeelmengsel. Het beslag hoeft niet glad te zijn, er mogen gerust wat klontjes in zitten. Doe het mengsel over in de bakvormpjes en schep op elke ongebakken muffin 1 tl jam. Bak de minimuffins in 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

variatietipIn plaats van bosbessenjam kunt u de minimuffins ook garneren met abrikozenjam of een andere jam naar eigen keuze en voor volwassenen: Bestrijk de minimuffins niet met bosbessenjam, maar met een 1/2 tl advocaat.

variatietipChocofeest: Bestrijk de minimuffins niet met bosbessenjam, maar met chocoladepasta en bestrooi ze daarna met chocoladehagelslag.

variatietipZoete kleuren: Meng een 1/2 bus poedersuiker (à 250 g) met 1 à 2 el limonadesiroop. Roer goed tot een stevig en kleverig, glad geheel ontstaat. Voeg eventueel een klein beetje warm water toe om het iets minder stijf te maken. Bestrijk hiermee de minimuffins en versier ze met gekleurde snoepjes.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.