bewaar
Paascake met mangoglazuur en cantuccini
Paascake met mangoglazuur en cantuccini
bewaar

Paascake met mangoglazuur en cantuccini

20 min. bereiden
2 uur 5 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

8 porties

200 g

roomboter

200 g

suiker

1 el

amandelaroma

3

eieren

50 ml

melk

200 g

zelfrijzend bakmeel

250 g

poedersuiker

5 el

appel-mangosap

1 zakje

jelly beans

12

cantuccini

Dit heb je nodig

  • cakevorm (lengte ca. 24 cm, ingevet)

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop met een garde de boter met de suiker en het amandelaroma romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop steeds glad. Voeg de melk toe. Zeef het bakmeel boven het beslag en roer dit erdoor. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in de oven in 75 min. bruin en gaar. Laat de cake 10 min. in de vorm rusten, en plaats hem daarna uit de vorm op een ovenrooster. Laat de cake verder afkoelen. Doe ondertussen de poedersuiker in een kom en voeg druppelsgewijs en al roerend het mangosap toe tot een dik glazuur ontstaat. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake. Druk er meteen de jelly beans in en bestrooi met de cantuccini. Laat het glazuur in minstens 30 min. hard worden.

algemeenU kunt de paascake een dag van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de koelkast.