Abrikozencrumble met cantuccini

engels
nagerecht
4 personen
3
35
Advertentie
Ingrediënten
- 2 blikjes abrikozen (` 425g)
- 65 g koude roomboter
- 1 eetlepel citroensap
- 10 cantuccini (koekjes)
- 75 g bloem
- 40 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Keukenspullen
- springvorm doorsnede ca. 22 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Abrikozen afgieten in zeef en laten uitlekken. Taartvorm dun invetten met 1/2 eetlepel boter. Abrikozen in schijfjes snijden en in vorm leggen. Besprenkelen met citroensap. Cantuccini fijn verkruimelen (evt. in keukenmachine). In kom cantuccinikruim en bloem door elkaar mengen. Rest van boter met twee messen door bloemmengsel snijden. Met vingertoppen van één hand boter luchtig door bloem kneden. Suiker en vanillesuiker toevoegen en erdoor kneden tot kruimelig deeg ontstaat. 2 Theelepels koud water erover sprenkelen en deeg met vork doorroeren. (Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.)
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Deegkruimels gelijkmatig over abrikozen verdelen. Abrikozencrumble in ca. 25 minuten mooi goudbruin bakken. Warm serveren met licht geklopte ongezoete slagroom of een schepje zure room.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 88 g
- vet 15 g