bewaar
Annushka (walnotentaart van Nazrin)
Annushka (walnotentaart van Nazrin)
bewaar

Annushka (walnotentaart van Nazrin)

20 min. bereiden
35 min. wachten
157waarderingen

Ingrediënten

2 porties

200 g

boter

250 g

suiker

4

eieren

2 x 150 ml

crème fraîche

350 g

zelfrijzend bakmeel

200 g

poedersuiker

2 x 125 g

walnoten

2 el

cacaopoeder

1 el

bloem

3 el

melk

Dit heb je nodig

  • mixer

  • 2 springvormen (Ø 26 cm), met bakpapier bekleed

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Mix de boter met 200 gram suiker tot een luchtige massa, klop er daarna een voor een de eieren door. Roer er 100 ml crème fraîche en het bakmeel doorheen. Verdeel het beslag in 2 porties, schep elke portie in een taartvorm en bak beide helften van de taart in 35-40 min. gaar. Laat de taart in de vormen afkoelen.

2

Klop 200 ml crème fraîche met de poedersuiker glad. Roer de walnoten erdoor en smeer het mengsel uit over een (afgekoelde) taarthelft. Leg de andere taarthelft erbovenop.

3

Doe 50 gram suiker, de cacao en de bloem in een pannetje, roer de melk erdoor en breng het geheel aan de kook. Schenk dit mengsel over de taart en smeer het gelijkmatig uit.

algemeenFamilierecept Allerhande 11 2007. In Azerbeidzjan komen na het eten vaak zoetigheden op tafel, vertelt Nazrin. Met een grote pot thee erbij. Baklava is een klassieker, annushka een bekend modern gerecht. 'Toen mijn moeder destijds merkte hoe lekker ik de taart vond, bleef ze hem voor me maken.' En hoewel ze elkaar sinds Nazrins vlucht uit Azerbeidzjan nooit meer hebben gezien, wordt die traditie gekoesterd. 'Tijdens het koken denk ik aan haar. Bovendien vind ik het leuk iets van mijn cultuur aan mijn kinderen door te geven.'