bewaar
Mazarisino
Mazarisino
bewaar

Mazarisino

45 min. bereiden
20 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

12 porties

200 g

pistachenoten

5 grote

eieren

150 g

suiker

100 g

boter

100 g

zelfrijzend bakmeel

1 theelepel

bakpoeder

1

sinaasappel

1 envelopje

saffraan

200 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • 12 muffinvormen, ingevet

Aan de slag

Rooster de pistachenoten kort in een droge koekenpan en maal ze fijn (houd 12 nootjes achter). Splits 3 eieren. Mix de eierdooiers in de keukenmachine met de 2 hele eieren en 100 g suiker tot een schuimig geheel. Mix de boter erdoor. Roer in gedeelten de gemalen pistachenoten, het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, de helft van de sinaasappelrasp en een mespunt zout erdoor. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop de eiwitten stijf met een mespunt zout, voeg er geleidelijk de rest van de suiker aan toe. Spatel het eiwit door het pistachemengsel, doe het in de vormpjes en bak het in de oven in 20-25 minuten gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze afkoelen. Week de saffraan in 2 eetlepels water. Roer 1 eetlepel sinaasappelsap en de saffraan (inclusief weekvocht) door de poedersuiker en verdeel het glazuur over de muffins. Garneer de muffins met de rest van de sinaasappelrasp en doe op elke muffin een pistachenootje.