bewaar
Cassata siciliana
Cassata siciliana
bewaar

Cassata siciliana

40 min. bereiden
45 min. wachten
38waarderingen

Ingrediënten

16 porties

1 bakje

ricotta

4 grote

eieren

200 g

suiker

200 g

boter

1

sinaasappel

200 g

zelfrijzend bakmeel

50 g

poedersuiker

2 eetlepels

kersenlikeur (slijter)

250 g

pure chocolade

Dit heb je nodig

  • cakevorm lengte ca. 24 cm

Aan de slag

Leg een schone theedoek in een vergiet, schep de ricotta erop en laat hem uitlekken. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Mix de eieren met de suiker, de boter, de sinaasappelrasp en het bakmeel met een mixer romig. Doe het geheel over in de ingevette cakevorm en bak het in 45-50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen. Knijp de ricotta in de theedoek uit en roer de poedersuiker en de likeur erdoor. Halveer de cake in de lengte, besprenkel hem met het sinaasappelsap en verdeel het ricottamengsel over de onderste helft. Leg de bovenste helft er weer op. Smelt de chocolade in 1-2 minuten in de magnetron, haal hem er elke 30 seconden uit en roer om. Laat de chocolade na 2 minuten even staan, de harde stukjes smelten vanzelf. Schenk de chocolade over de cake en strijk hem met een breed mes of een taartschep uit over de boven- en zijkanten. Snijd de cassata, nadat de chocolade hard is geworden, met een warm, nat mes in plakken.