bewaar
Brownie met elitehaver en sinaasappel
Brownie met elitehaver en sinaasappel
bewaar

Brownie met elitehaver en sinaasappel

10 min. bereiden
40 min. wachten
54waarderingen

Ingrediënten

16 porties

300 g

pure chocolade

150 g

roomboter

3

eieren

200 g

basterdsuiker

150 g

zelfrijzend bakmeel

½

sinaasappel

125 g

studentenhaver

Dit heb je nodig

  • bakvorm (20 x 24 cm, ingevet)

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. In pan water aan de kook brengen. Vuur laag draaien. Chocolade en boter in hittebestendige kom in pan boven net niet kokend water hangen (au bain marie). Chocolade en boter laten smelten en doorroeren. In kom eieren met mixer of garde luchtig en dik kloppen. Suiker door eieren kloppen. Chocoladeboter, bakmeel en sinaasappelrasp erdoor scheppen. Elitehaver door beslag mengen. Beslag in bakvorm scheppen en ca. 40 min. in oven bakken, tot buitenkant van deeg stevig is, maar kern nog smeuïg. Brownie uit oven nemen en laten afkoelen. Mes langs zijkanten van bakvorm halen, snijplank erop leggen en samen keren zodat brownie zonder te breken uit vorm glijdt. Brownie in 16 vierkantjes snijden. Eventueel serveren met ongezoete, geklopte slagroom.