Brownie met elitehaver en sinaasappel

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g pure chocolade (, in stukjes)
- 150 g roomboter (, in blokjes)
- 3 eieren
- 200 g basterdsuiker
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- ½ sinaasappel (, geraspt)
- 125 g studentenhaver ((notenmix), grofgehakt)
Keukenspullen
- bakvorm (20 x 24 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 °C. In pan water aan de kook brengen. Vuur laag draaien. Chocolade en boter in hittebestendige kom in pan boven net niet kokend water hangen (au bain marie). Chocolade en boter laten smelten en doorroeren. In kom eieren met mixer of garde luchtig en dik kloppen. Suiker door eieren kloppen. Chocoladeboter, bakmeel en sinaasappelrasp erdoor scheppen. Elitehaver door beslag mengen. Beslag in bakvorm scheppen en ca. 40 min. in oven bakken, tot buitenkant van deeg stevig is, maar kern nog smeuïg. Brownie uit oven nemen en laten afkoelen. Mes langs zijkanten van bakvorm halen, snijplank erop leggen en samen keren zodat brownie zonder te breken uit vorm glijdt. Brownie in 16 vierkantjes snijden. Eventueel serveren met ongezoete, geklopte slagroom.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 300 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 31 g
- vet 18 g