bewaar
Plaattaart met appel en cranberry's
Plaattaart met appel en cranberry's
bewaar

Plaattaart met appel en cranberry's

40 min. bereiden
1 uur wachten
159waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1 zak

verse cranberry's

100 g

gedroogde vijgen

5 bolletjes

gember

1 eetlepel

verse tijmblaadjes

1

sinaasappel

6 grote

appels

300 g

roomboter

300 g

lichtbruine basterdsuiker

6

eieren

300 g

zelfrijzend bakmeel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • paperclips

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Schep de cranberry's om met de vijgen, gember, gembersiroop, tijm en het sinaasappelsap. Snijd elke appel in 8 partjes. Maak van bakpapier een vorm ter grootte van de bakplaat, met een opstaande rand van 3-4 cm. Zet de rand in de hoeken met paperclips vast. Zet de papieren vorm op de bakplaat. Klop in een kom de boter met de suiker en 1 tl zout in 10 min. tot een romig mengsel. Klop een voor een de eieren erdoor, voeg een volgend ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen. Spatel het meel er luchtig door. Strijk het beslag uit in de vorm. Druk de appelpartjes erin met de bolle kant naar boven. Schep het cranberrymengsel erover. Bak de plaattaart in het midden van de oven in 50-60 min. goudbruin. Laat de koek uit de oven afkoelen tot lauwwarm. Lekker met stijfgeklopte slagroom of notenijs.