Muesli­re­pen met ho­ning en cran­ber­ry's

Verantwoord tussendoortje voor mee naar school of werk.

  • tussendoortje
  • 14 stuks
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(22) waardeer
tussendoortje Verantwoord tussendoortje voor mee naar school of werk. 14 stuks
4 22

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • brownievorm (28 x 18 cm)
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de brownievorm met het bakpapier. Verhit de boter en honing in een steelpan op laag vuur. Snijd ondertussen de vijgen heel fijn. Meng in een grote kom de vijgen, cranberry’s, muesli, quinoa, kokospalmsuiker en het zelfrijzend bakmeel. Neem de pan van het vuur en schenk het boter-honingmengsel in de kom. Meng alles door elkaar.
  2. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de brownievorm. Leg er een stuk bakpapier op en druk aan. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Laat helemaal afkoelen in de vorm. Snijd in 14 repen en bewaar in een af gesloten trommel.

variatietip:

Je kunt de kokospalmsuiker vervangen door donkere basterdsuiker (pak 600 g, Van Gilse).

bewaartip:

De mueslirepen zijn in een luchtdichte trommel 1 week houdbaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Mueslirepen met honing en cranberry's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Muesli­re­pen met ho­ning en cran­ber­ry's

1
1
  • 125 g ongezouten boter
  • 75 ml vloeibare bloemenhoning

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de brownievorm met het bakpapier. Verhit de boter en honing in een steelpan op laag vuur.

2
2
  • 100 g gedroogde vijgen
  • 100 g gedroogde cranberry's
  • 100 g muesli
  • 50 g 3-kleurenquinoa
  • 50 g kokospalmsuiker
  • 80 g zelfrijzend bakmeel

Snijd ondertussen de vijgen heel fijn. Meng in een grote kom de vijgen, cranberry’s, muesli, quinoa, kokospalmsuiker en het zelfrijzend bakmeel.

3
3

Neem de pan van het vuur en schenk het boter-honingmengsel in de kom. Meng alles door elkaar.

4
4

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de brownievorm. Leg er een stuk bakpapier op en druk aan. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5

Laat helemaal afkoelen in de vorm. Snijd in 14 repen en bewaar in een af gesloten trommel.

variatietip:

Je kunt de kokospalmsuiker vervangen door donkere basterdsuiker (pak 600 g, Van Gilse).

bewaartip:

De mueslirepen zijn in een luchtdichte trommel 1 week houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.