bewaar
Mueslirepen met honing en cranberry's
Mueslirepen met honing en cranberry's
bewaar

Mueslirepen met honing en cranberry's

Verantwoord tussendoortje voor mee naar school of werk.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
1 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

14 porties

125 g

ongezouten roomboter

75 ml

vloeibare bloemenhoning

100 g

gedroogde vijgen

100 g

gedroogde cranberry's

100 g

muesli

50 g

3-kleurenquinoa

50 g

kokospalmsuiker

80 g

zelfrijzend bakmeel

Dit heb je nodig

  • brownievorm (28 x 18 cm)

  • bakpapier

Verantwoord tussendoortje voor mee naar school of werk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de brownievorm met het bakpapier. Verhit de boter en honing in een steelpan op laag vuur. Snijd ondertussen de vijgen heel fijn. Meng in een grote kom de vijgen, cranberry’s, muesli, quinoa, kokospalmsuiker en het zelfrijzend bakmeel. Neem de pan van het vuur en schenk het boter-honingmengsel in de kom. Meng alles door elkaar.

2

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de brownievorm. Leg er een stuk bakpapier op en druk aan. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Laat helemaal afkoelen in de vorm. Snijd in 14 repen en bewaar in een af gesloten trommel.

tip

variatietipJe kunt de kokospalmsuiker vervangen door donkere basterdsuiker (pak 600 g, Van Gilse).

bewaartipDe mueslirepen zijn in een luchtdichte trommel 1 week houdbaar.