bewaar
Haverkokoskoekjes met cranberry's
Haverkokoskoekjes met cranberry's
bewaar

Haverkokoskoekjes met cranberry's

De kokos maakt de koekjes lekker bros.

55 min. bereiden
25 min. oventijd
2 uur wachten
259waarderingen

Ingrediënten

200 g

havermout

25 g

ongezouten roomboter

4 el

vloeibare honing

55 g

gemalen kokos

1 tl

bakpoeder

3 el

gedroogde cranberry's

150 ml

water

50 g

chocolade extra puur 72%

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De kokos maakt de koekjes lekker bros.

Aan de slag

1

Smelt de chocolade au bain-marie. Zigzag met een lepel de gesmolten chocolade over de koekjes. Laat in 2 uur hard worden.

2

Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de havermout, boter, honing, het kokos, de bakpoeder en 1 mespunt zout in een kom. Voeg het hete water toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed de cranberry's erdoor.

3

Rol 24 balletjes ter grootte van een walnoot. Druk ze plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 25 min. goudbruin in de oven. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.

tip

bewaartipU kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.