bewaar
Kruidkoektaart met mascarpone en appel
Kruidkoektaart met mascarpone en appel
bewaar

Kruidkoektaart met mascarpone en appel

20 min. bereiden
1 uur wachten
59waarderingen

Ingrediënten

200 g

zelfrijzend bakmeel

200 g

bruine basterdsuiker

1 eetlepel

koekkruiden

150 ml

melk

½ liter

appelsap

3

appels

200 g

mascarpone

1 theelepel

kaneel

Dit heb je nodig

  • springvorm doorsnede ca. 20 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. Vorm invetten en bestuiven met zelfrijzend bakmeel. In kom zelfrijzend bakmeel, 150 g basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout door elkaar roeren. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot beslag glad is. Beslag overdoen in vorm en gladstrijken. In midden van oven kruidkoek in ca. 1 uur gaarbakken. Laten afkoelen. Intussen in pan met appelsap, schijfjes appel in ca. 5 min. beetgaar koken. Appelschijfjes in zeef laten uitlekken en laten afkoelen, vocht opvangen en laten afkoelen. In kom mascarpone met 50 ml appelvocht en 50 g bruine suiker stijf kloppen. Vorm van afgekoelde kruidkoek verwijderen en koek op platte schaal leggen. Mascarpone over bovenkant uitstrijken en hierop schijfjes appel rangschikken. Bestuiven met kaneel.