bewaar
Appel-basilicumsorbet met frambozen
Appel-basilicumsorbet met frambozen
bewaar

Appel-basilicumsorbet met frambozen

15 min. bereiden
4 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

groene appels (Granny Smith)

100 ml

appelsap

100 g

witte basterdsuiker

2 zakjes

verse basilicum

125 g

frambozen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ijsbolletjeslepel

Aan de slag

Appels in stukjes snijden. Stukjes in open diepvriesbak in diepvriezer in ca. 2 uur laten bevriezen. In steelpan appelsap en basterdsuiker verwarmen, suiker al roerend oplossen. Laten afkoelen. 4 kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering. In keukenmachine bevroren appel met rest van basilicum en suikersiroop pureren tot fijn sorbetijs. Terugdoen in diepvriesbak en sorbet in diepvries in nog eens 2 uur stevig laten worden. Met ijstang in vier hoge glazen elk 2-3 bollen appel-basilicumsorbet scheppen. Frambozen of aardbeien erover verdelen en garneren met wat blaadjes basilicum.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appel-basilicumsorbet met frambozen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig