bewaar
Appel-basilicumsorbet met frambozen
Appel-basilicumsorbet met frambozen
bewaar

Appel-basilicumsorbet met frambozen

15 min. bereiden
4 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

groene appels (Granny Smith)

100 ml

appelsap

100 g

witte basterdsuiker

2 zakjes

verse basilicum

125 g

frambozen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ijsbolletjeslepel

Aan de slag

Appels in stukjes snijden. Stukjes in open diepvriesbak in diepvriezer in ca. 2 uur laten bevriezen. In steelpan appelsap en basterdsuiker verwarmen, suiker al roerend oplossen. Laten afkoelen. 4 kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering. In keukenmachine bevroren appel met rest van basilicum en suikersiroop pureren tot fijn sorbetijs. Terugdoen in diepvriesbak en sorbet in diepvries in nog eens 2 uur stevig laten worden. Met ijstang in vier hoge glazen elk 2-3 bollen appel-basilicumsorbet scheppen. Frambozen of aardbeien erover verdelen en garneren met wat blaadjes basilicum.