bewaar
Cheesecake brownie
Cheesecake brownie
bewaar

Cheesecake brownie

Kan je niet kiezen? Deze combi is net zo lekker als het klinkt!

30 min. bereiden
1 uur oventijd
29waarderingen

Ingrediënten

12 porties

150 g

pure chocolade

150 g

ongezouten roomboter

300 g

Philadelphia naturel zuivelspread

4

middelgrote eieren

125 g

fijne kristalsuiker

100 g

zelfrijzend bakmeel

200 g

donkere basterdsuiker

1 tl

vanille-extract

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • springvorm met losse bodem (Ø 24 cm, ingevet)

  • satéprikker

Kan je niet kiezen? Deze combi is net zo lekker als het klinkt!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de pure chocolade in stukjes in een hittebestendige kom die in een pan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt (au bain-marie). Snijd ondertussen de boter in blokjes en voeg al roerend toe aan de chocolade. Laat smelten. Neem de kom van het vuur, laat 10 min. staan.

2

Mix ondertussen de roomkaas met ¼ van de eieren, de kristalsuiker en 1 el zelfrijzend bakmeel met een handmixer tot een glad mengsel. Neem de kom met gesmolten chocolade en boter en mix met een handmixer een voor een de overige eieren erdoor. Mix er de donkere basterdsuiker en het vanille-extract door. Spatel het zelfrijzend bakmeel door het chocolademengsel.

3

Verdeel ¾ van het chocolade-browniemengsel over de ingevette springvorm. Verdeel het roomkaasmengsel erover. Verdeel vervolgens de rest van het browniemengsel als 8 druppels over het cheesecakemengsel. Maak met een satéprikker swirls in de browniedruppels, zodat het cheesecake mengsel zich deels mengt met de browniedruppels. Bak de cheesecake-brownie in 60 min. in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.