Chee­se­ca­ke brow­nie

Kan je niet kiezen? Deze combi is net zo lekker als het klinkt!

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(25) waardeer
amerikaans nagerecht Kan je niet kiezen? Deze combi is net zo lekker als het klinkt! 12 stuks
5 25

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • springvorm met losse bodem (Ø 24 cm, ingevet)
  • satéprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de pure chocolade in stukjes in een hittebestendige kom die in een pan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt (au bain-marie). Snijd ondertussen de boter in blokjes en voeg al roerend toe aan de chocolade. Laat smelten. Neem de kom van het vuur, laat 10 min. staan.
  2. Mix ondertussen de roomkaas met ¼ van de eieren, de kristalsuiker en 1 el zelfrijzend bakmeel met een handmixer tot een glad mengsel. Neem de kom met gesmolten chocolade en boter en mix met een handmixer een voor een de overige eieren erdoor. Mix er de donkere basterdsuiker en het vanille-extract door. Spatel het zelfrijzend bakmeel door het chocolademengsel.
  3. Verdeel ¾ van het chocolade-browniemengsel over de ingevette springvorm. Verdeel het roomkaasmengsel erover. Verdeel vervolgens de rest van het browniemengsel als 8 druppels over het cheesecakemengsel. Maak met een satéprikker swirls in de browniedruppels, zodat het cheesecake mengsel zich deels mengt met de browniedruppels. Bak de cheesecake-brownie in 60 min. in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 40 g
    waarvan suikers 34 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2019

Cheesecake brownie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chee­se­ca­ke brow­nie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 150 g pure chocolade

Breek de pure chocolade in stukjes in een hittebestendige kom die in een pan past.

3
3

Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt (au bain-marie).

4
4
  • 150 g ongezouten roomboter

Snijd ondertussen de boter in blokjes en voeg al roerend toe aan de chocolade. Laat smelten.

5
5

Neem de kom van het vuur, laat 10 min. staan.

6
6
  • 300 g Philadelphia naturel zuivelspread
  • 1 middelgroot ei
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 15 g zelfrijzend bakmeel

Mix ondertussen de roomkaas met het ei, de kristalsuiker en het zelfrijzend bakmeel met een handmixer tot een glad mengsel.

7
7
  • 3 middelgrote eieren

Neem de kom met gesmolten chocolade en boter en mix met een handmixer een voor een de overige eieren erdoor.

8
8
  • 200 g donkere basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 85 g zelfrijzend bakmeel

Mix er de donkere basterdsuiker en het vanille-extract door. Spatel het zelfrijzend bakmeel door het chocolademengsel.

9
9

Verdeel ¾ van het chocolade-browniemengsel over de ingevette springvorm. Verdeel het roomkaasmengsel erover.

10
10

Verdeel vervolgens de rest van het browniemengsel als 8 druppels over het cheesecakemengsel.

11
11

Maak met een satéprikker swirls in de browniedruppels, zodat het cheesecake mengsel zich deels mengt met de browniedruppels.

12
12

Bak de cheesecake-brownie in 60 min. in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.