bewaar
Muffins met pistachenoten
Muffins met pistachenoten
bewaar

Muffins met pistachenoten

10 min. bereiden
25 min. wachten
73waarderingen

Ingrediënten

6 porties

50 g

suiker

1 zakje

vanillesuiker

1

ei

50 ml

karnemelk

50 ml

zonnebloemolie

150 g

zelfrijzend bakmeel

½ zakje

pistachenoten

Dit heb je nodig

  • muffinvorm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de suiker met de vanillesuiker en een mespunt zout in een beslagkom. Breek het ei boven de kom. Schenk de helft van de karnemelk erbij en klop alles goed door elkaar. Voeg al kloppend de rest van de karnemelk en de olie toe.

2

Zeef de helft van het bakmeel boven de kom en spatel het door het eimengsel. Zeef en spatel ook de rest van het bakmeel erdoor tot een glad beslag. Roer de pistachenoten erdoor. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.