bewaar
Blauwebessenpannenkoekjes
Blauwebessenpannenkoekjes
bewaar

Blauwebessenpannenkoekjes

30 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

roomboter

200 ml

karnemelk

2 eetlepels

suiker

1

ei

150 g

zelfrijzend bakmeel

1 bakje

blauwe bessen

Aan de slag

Smelt 25 g roomboter in een steelpan. Klop 200 ml karnemelk, de gesmolten boter, 2 el suiker, 1 ei en een mespunt zout in een kom los. Klop er 150 g gezeefd zelfrijzend bakmeel door. Voeg 1 bakje blauwe bessen (150 g) toe. Verhit nog 25 g roomboter in een koekenpan en schep er 4 flinke el beslag in zodat je 4 pannenkoekjes hebt. Bak ze in 4 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege. Doe hetzelfde met de rest van het beslag. Lekker met een paar eetlepels honing.