Pan­ca­kes met abri­ko­zen­spread, Griek­se yog­hurt & blau­we bes­sen

Deze blueberry pancakes gaan op chique! Worden ze de afsluiter van jouw kerstmenu?

(0) waardeer
amerikaans nagerecht Deze blueberry pancakes gaan op chique! Worden ze de afsluiter van jouw kerstmenu? 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • garde

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de helft van de boter met 3 el abrikozenspread (per 4 personen) in een pan. Zeef ondertussen het bakmeel boven een kom.
  2. Klop de gesmolten abrikozenboter, de karnemelk, het zout en het ei in een ruime kom los met een garde. Klop het bakmeel erdoor. Spatel de blauwe bessen door het beslag.
  3. Snijd de rest van de boter in 3 gelijke blokjes (per 4 personen). Verhit een blokje boter in een koekenpan en bak in 5 min. van steeds 4 soeplepels beslag 4 goudbruine pancakes. Keer halverwege. Houd afgedekt warm en bak zo nog 8 pancakes.
  4. Verdeel de pancakes over borden en verdeel de yoghurt en de rest van de jam erover. Garneer met blaadjes munt.

variatietip:

In plaats van blauwe bessen kun je ook frambozen of bramen gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 51-52

Pancakes met abrikozenspread, Griekse yoghurt & blauwe bessen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­ca­kes met abri­ko­zen­spread, Griek­se yog­hurt & blau­we bes­sen

1
1
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 3 el Bonne Maman abrikozen meer fruit minder suiker
  • 225 g zelfrijzend bakmeel

Verwarm de boter met de abrikozenspread in een pan. Zeef ondertussen het bakmeel boven een kom.

2
2
  • 300 ml karnemelk
  • 1 mespunt zout
  • 1 middelgroot ei

Klop de gesmolten abrikozenboter, de karnemelk, het zout en het ei in een ruime kom los met een garde.

3
3
  • 150 g blauwe bessen

Klop het bakmeel erdoor. Spatel de blauwe bessen door het beslag.

4
4
  • 25 g ongezouten roomboter

Snijd de rest van de boter in 3 gelijke blokjes (per 4 personen). Verhit een blokje boter in een koekenpan en bak in 5 min. van steeds 4 soeplepels beslag 4 goudbruine pancakes. Keer halverwege.

5
5

Houd afgedekt warm en bak zo nog 8 pancakes.

6
6
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 3 takjes verse munt
  • 2 el Bonne Maman abrikozen meer fruit minder suiker

Verdeel de pancakes over borden en verdeel de yoghurt en de rest van de jam erover. Garneer met blaadjes munt.

variatietip:

In plaats van blauwe bessen kun je ook frambozen of bramen gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.