bewaar
Pancakes met abrikozenspread, Griekse yoghurt & blauwe bessen
Pancakes met abrikozenspread, Griekse yoghurt & blauwe bessen
bewaar

Pancakes met abrikozenspread, Griekse yoghurt & blauwe bessen

Deze blueberry pancakes gaan op chique! Worden ze de afsluiter van jouw kerstmenu?

20 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

5 el

Bonne Maman abrikozen meer fruit minder suiker

225 g

zelfrijzend bakmeel

300 ml

karnemelk

1 mespunt

zout

1

middelgroot ei

150 g

blauwe bessen

100 g

Griekse yoghurt

3 takjes

verse munt

Dit heb je nodig

  • garde

Deze blueberry pancakes gaan op chique! Worden ze de afsluiter van jouw kerstmenu?

Aan de slag

1

Verwarm de helft van de boter met 3 el abrikozenspread (per 4 personen) in een pan. Zeef ondertussen het bakmeel boven een kom.

2

Klop de gesmolten abrikozenboter, de karnemelk, het zout en het ei in een ruime kom los met een garde. Klop het bakmeel erdoor. Spatel de blauwe bessen door het beslag.

3

Snijd de rest van de boter in 3 gelijke blokjes (per 4 personen). Verhit een blokje boter in een koekenpan en bak in 5 min. van steeds 4 soeplepels beslag 4 goudbruine pancakes. Keer halverwege. Houd afgedekt warm en bak zo nog 8 pancakes.

4

Verdeel de pancakes over borden en verdeel de yoghurt en de rest van de jam erover. Garneer met blaadjes munt.

tip

variatietipIn plaats van blauwe bessen kun je ook frambozen of bramen gebruiken.