No-ba­ke aard­bei­enkwark­taartjes

Handig: voor deze taartjes heb je geen oven nodig. En maar 5 ingrediënten!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 10 min. wachten
(1) waardeer
gebak Handig: voor deze taartjes heb je geen oven nodig. En maar 5 ingrediënten! 12 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cupcakevormpjes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Verdeel het koekmengsel erover en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.
  2. Verwarm het fruitbeleg op laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat oplossen. Laat 10 min. afkoelen. Roer het fruitbeleg door de kwark. Neem de muffinvorm uit de koelkast en verdeel het aardbeien-kwarkmengsel over de holtes. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met verse aardbeien en slagroom.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 45-46

No-bake aardbeienkwarktaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No-ba­ke aard­bei­enkwark­taartjes

1
1
  • 5 blaadjes gelatine
  • 75 g ongezouten roomboter

Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Smelt ondertussen de boter in een steelpan.

2
2
  • 200 g digestive koekjes

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor.

3
3

Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Verdeel het koekmengsel erover en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.

4
4
  • 167½ g Bonne Maman meer fruit minder suiker aardbeien

Verwarm het fruitbeleg op laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat oplossen. Laat 10 min. afkoelen.

5
5
  • 500 g magere Franse kwark

Roer het fruitbeleg door de kwark. Neem de muffinvorm uit de koelkast en verdeel het aardbeien-kwarkmengsel over de holtes.

6
6

Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met verse aardbeien en slagroom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.