Kwark met aard­bei­en en ha­ver­koek­jes

Meng voor dit feestelijke dessert noten met cacao voor je ze roostert. Lekkerrrrr!

(0) waardeer
nagerecht Meng voor dit feestelijke dessert noten met cacao voor je ze roostert. Lekkerrrrr! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • deegroller
  • 4 glazen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng de noten met de cacao, olie en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in de oven. Schep halverwege om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Doe de koekjes in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruim. Snijd de aardbeien in plakjes en hak de noten fijn. Verdeel de helft van de kwark over de glazen. Verdeel de helft van de haverkoekjes, de helft van de aardbeien en de helft van de aardbeien meer fruit minder suiker erover.
  3. Maak zo nog een laag met de rest van de kwark, aardbeien en aardbeien meer fruit minder suiker. Bestrooi met de noten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 21 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 49-50

Kwark met aardbeien en haverkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kwark met aard­bei­en en ha­ver­koek­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 50 g ongebrande notenmix
  • ½ tl cacaopoeder
  • 1 tl milde olijfolie

Meng de noten met de cacao, olie en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in de oven.

3
3

Schep halverwege om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

4
4
  • 75 g crunchy haverkoekjes

Doe de koekjes in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruim.

5
5
  • 8 verse aardbeien
  • 250 g volle kwark

Snijd de aardbeien in plakjes en hak de noten fijn. Verdeel de kwark over de glazen.

6
6
  • 3 el Bonne Maman meer fruit minder suiker aardbeien

Verdeel de helft van de haverkoekjes, de helft van de aardbeien en de aardbeien meer fruit minder suiker erover.

7
7
  • 250 g volle kwark
  • 3 el Bonne Maman meer fruit minder suiker aardbeien

Maak zo nog een laag met de rest van de kwark, aardbeien en aardbeien meer fruit minder suiker. Bestrooi met de noten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.