bewaar
Bladerdeegrolletjes met kip en vijgenspread
Bladerdeegrolletjes met kip en vijgenspread
bewaar

Bladerdeegrolletjes met kip en vijgenspread

Deze bladerdeegrolletjes met kip en vijgenjam zijn verrassend lekker en ook nog eens budget-proof.

25 min. bereiden
25 min. oventijd
25 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1 el

milde olijfolie

2 el

Bonne Maman meer fruit minder suiker vijgen

270 g

vers bladerdeeg

150 g

zuivelspread naturel

80 g

gerookte kipfilet

15 g

verse basilicum

300 g

sperziebonen

200 g

diepvries tuinerwten

½

kropsla

½ el

milde mosterd

2 el

water

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze bladerdeegrolletjes met kip en vijgenjam zijn verrassend lekker en ook nog eens budget-proof.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en vijgenspread ca. 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

2

Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Besmeer met ⅔ van de zuivelspread en verdeel de plakjes kipfilet, het ui-vijgenspreadmengsel en de blaadjes basilicum erover. Bestrooi met peper en eventueel zout.

3

Rol het deeg vanaf de lange kant op tot een rol en snijd deze in ca. 12 plakken van ca. 3 cm dik (per 4 personen). Verdeel de plakken met de snijkanten naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de rolletjes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in stukken van ca. 3 cm. Kook de sperziebonen en tuinerwten in een ruime pan water in 4 min. beetgaar. Giet af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5

Was de kropsla, droog goed en scheur in kleine stukken. Meng de rest van de zuivelspread met de mosterd, het water, peper en eventueel zout. Meng de sla met de sperziebonen, tuinerwten en dressing. Serveer met de bladerdeegrolletjes.