Ame­ri­can pan­ca­kes met blau­we bes­sen en ahorn­si­roop

Best Breakfast Ever: verse pannenkoeken met blauwe bessen en ahornsiroop.

(3) waardeer
amerikaans brunch Best Breakfast Ever: verse pannenkoeken met blauwe bessen en ahornsiroop. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 platte borden

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de baksoda en kaneel boven een kom. Voeg de suiker toe en roer met een garde de karnemelk erdoor. Breek het ei boven het beslag en klop erdoor. Smelt 20 g boter (per 4 personen) en roer door het beslag.
  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg 3 keer een flinke eetlepel beslag toe voor 3 pancakes. Bak de pancakes 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo alle pancakes.
  3. Maak op (warme) borden een stapel van 3 pancakes met blauwe bessen ertussen. Bestrooi met de rest van de bessen en besprenkel met de ahornsiroop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 12 - Feest , Receptkaart 2018 week 49-50

American pancakes met blauwe bessen en ahornsiroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ame­ri­can pan­ca­kes met blau­we bes­sen en ahorn­si­roop

1
1
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baksoda
  • ½ tl kaneel

Zeef het zelfrijzend bakmeel, de baksoda en kaneel boven een kom.

2
2
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 175 ml karnemelk

Voeg de suiker toe en roer met een garde de karnemelk erdoor.

3
3
  • 1 middelgroot ei

Breek het ei boven het beslag en klop erdoor.

4
4
  • 20 g ongezouten roomboter

Smelt de boter en roer door het beslag.

5
5
  • 7½ g ongezouten roomboter

Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg 3 keer een flinke eetlepel beslag toe voor 3 pancakes.

6
6

Bak de pancakes 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en houd warm onder aluminiumfolie.

7
7
  • 22½ g ongezouten roomboter

Bak zo alle pancakes.

8
8
  • 150 g verse blauwe bessen
  • 4 el ahornsiroop

Maak op (warme) borden een stapel van 3 pancakes met blauwe bessen ertussen. Bestrooi met de rest van de bessen en besprenkel met de ahornsiroop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.